Bogyoszló székhelyű háziorvosi körzet infrastrukturális fejlesztése

E-mail Nyomtatás PDF

Projekt megnevezése:

Bogyoszló székhelyű háziorvosi körzet infrastrukturális fejlesztése


Projekt azonosító száma:

TOP-4.1.1-15-GM1-2016-00015


Kedvezményezett:

Bogyoszló Község Önkormányzata

 

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:

24 504 082 Ft

 

A finanszírozás típusa:

Európai Regionális Fejlesztési Alap

 

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja:

2017. október 1.

 

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja:

2019. március 1.

 

Projekt bemutatása

EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL KORSZERŰSÍTIK BOGYOSZLÓ, MAGYARKERESZTÚR, POTYOND ÉS JOBAHÁZA KÖZSÉGEK HÁZIORVOSI RENDELŐINEK ÉPÜLETÉT

Bogyoszló, Potyond és Jobaháza községek önkormányzati tulajdonú épületeinek energetikai korszerűsítésére több mint 24 millió forintos európai uniós támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza.

Bogyoszlóval társulásban Magyarkeresztúron, Potyondon és Jobaházán külön-külön rendelőben, de egy praxis ellátása alatt üzemel a háziorvosi szolgálat. Jelen pályázat keretében Bogyoszló, Potyond és Jobaháza konzorciumra lépve e három település háziorvosi rendelőjének felújítását tervezi. Az épületek nagyon rossz állapotban vannak, így jelenleg alig alkalmasak a közszolgáltatási funkció ellátására, ezért szükségessé váltak a meglévő orvosi rendelők korszerűsítései, és energia-takarékossági szempontok alapján való felújítása. A 24,5 millió forintos Európai Uniós beruházásnak köszönhetően az épületek utólagos hőszigetelése valósul meg. Továbbá a szakfeladatok ellátása szempontjából elengedhetetlen eszközök beszerzésére is sor kerül, mivel a jelenlegi eszközök már régiek, elavultak.

Bogyoszló, Potyond és Jobaháza Községek Önkormányzatainak célja, hogy az orvosi rendelők korszerűsítése révén, a településképi megújulás mellett jelentős vásárolt energiahordozó-költség megtakarítás legyen elérhető a települési önkormányzat éves költségvetésében. A beruházásnak köszönhetően az energetikai megtakarítás jelentős károsanyag-kibocsátás csökkenést is eredményez, továbbá növekszik a megújuló energiaforrások felhasználásának aránya is.

A projekt hosszú távú közvetlen céljai között szerepel a működési költségek csökkentése, a magasabb komfortfokozat elérése.

Az uniós támogatásból finanszírozott beruházásnak köszönhetően a felújított rendelőkben a gyermek és felnőtt egészségügyi ellátás komfortos körülmények között tud megvalósulni, melyhez az újonnan beszerzett eszközök is hozzájárulnak. Továbbá a létesítmények energetikai szempontú korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, amely nemcsak a pályázóknak jelent költségmegtakarítást, de a lecsökkenő energiahordozó felhasználás környezetvédelmi szempontból is előnyös.

 

 

Pénzügyi partnerünk awww.molnarkft.hu